• 2 kopper røde linser
  • 4 kopper vand
  • 1 tsk. Ingefærspulver
  • 1½ tsk. Hvidløgspulver
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. chili pulver
  • 2 spsk. olie
  • ½ finthakket løg 
  • 1 spsk. hele spidskommen 

Denne linseret er slet ikke rød når den er færdig og klar til at blive spist. Men inden man går i gang med at koge linserne er de i den grad røde eller måske mere orange, de går dog under navnet Røde Linser. Denne ret stammer fra Indien/Pakistan og er modsat meget anden mad fra den region super hurtig og nem at lave, så det er bare om at springe ud i det. De røde linser er den mindste linse-sort, og derfor også dem, der tager kortest tid at tilberede og så er linser jo super sunde, da de er fedtfattige og rige på bl.a. kulhydrater og protein.

Linser koges i vand tilsat salt, ingefærspulver, hvidløgspulver og chili pulver i 15-17 min. Linseretten skal være vandet så det er vigtigt, at du holder øje med den løbende, og spæder til med vand hvis det skulle være nødvendigt. Der skal røres mens den koger for at undgå det sætter sig fast i bunden af gryden. Når linserne er færdige skifter de farve fra orangerøde til gule og de bliver forholdvis udkogt.

Når linserne er ved at være klar brunes et halvt finthakket løg og hele spidskommen i olie, til sidst tilsættes olieblandingen linserne og så er det klar til servering.

Traditionelt er dette en pakistansk/indisk ret, og den serveres med naan/roti/ris og med mango chutney og pickles som tilbehør, og evt. også en salat af tomat og løg. Vi har dog valgt at lave en god sund salat som vores tilbehør.