• 30 g. kakao
  • 0,75 dl. kogene vand
  • 220 g. brun farin
  • 75 g. mandelmel
  • 3 æg (delt i hvider og blommer)
  • 100 g. smeltet smør
  • 100 g. smeltet mørk chokolade

  • Glasur:
  • 1 spsk. kakao
  • 60 g. smeltet smør
  • 120 g. flormelis
  • 1 spsk. pasteuriserede æggehvide

  • 2 pk. lakridssnøre
  • Chokoladekrymmel
  • Marcipan til øjne

cupcake halloween

Halloween er jo lige om hjørnet så vi har fået vores søndag til at gå med at lave nogle fine edderkoppe cupcakes med en rigtig dejlig chokolade cupcake opskrift, som virkelig også kan anbefales selv om man ikke giver cupcakesne ben og øjne.

Smelt smør og chokolade. Imens røres kakao ud i det varme vand, her i blandes brun farin, æggeblommer, mandelmel, smør, og chokolade. Æggehviderne piskes helt stive i en anden skål og vendes forsigtig i dejen.

De hældes i muffinsforme og bages ved 180 grader i almindelig ovn i 35-40  min.

Man kan også tilsætte lidt hakkede nødder eller ristede mandler i dejen.

Mens cupcakesne er i ovnen laves øjnene, vi har lavet dem af farvet marcipan og mørk chokolade som pupiler. Man kan også lave dem af f.eks. slik – det er kun fantasien der sætter grænser.

Når cupcakesne er færdig skal de køle af, imens laves glasuren. Smelt smørret og mix det med kakao, flomelis og æggehvide til det er en fin jævn masse. Smøre glasuren på kagerne og vend dem i krymmel, så de bliver “behåret” – klip lakridssnørene og lav 8 ben på hver cupcake. Til sidt påsættes øjne og de er klar til servering. Vi havde en uhyggelig eftermiddag…. med god og smagfuld underholdning.

cupcake halloween