• Rabarberkage:
  • 120 g Smør
  • 100 g Rørsukker
  • 1 Vanillestang
  • 1½ tsk. Bagepulver
  • 1/4 tsk. Salt
  • 3 dl. Mel
  • 2 Æggeblommer
  • ½ dl. Mælk
  • 500 g. Rabarber (ca. 1 cm)
  • Marengs:
  • 3 Æggehvider
  • 2,25 dl. sukker
  • evt. 100 g. hakkede mandler

Så kom rabarber sæsonen endelig – Jubii. Vi er begge helt helt pjattede med rabarber og har næsten ikke kunne vente med at gå i gang med forskellige dejlige sager. Denne kage fandt vi i vinters, så vi har ventet længe på at kunne lave den. Men her er den Rabarberkage med marengs! Vi har tilsat lidt mandler i marengsen – hvilket giver den et lille knasende tvist.

Smør og mel røres sammen, og derefter tilsættes rørsukker, vanille, bagepulver, salt, æggeblommer og mælk. Når dejen er fin og smidig puttes den i bunden af en springform (26 cm) som enten skal være smurt eller beklædt med bagepapir. Når dejen fint dækker bunden, hældes de friske rabarberne over og den sættes i almindelig ovn ved 200 grader i 25-30 minutter – til dejen bliver en smule sprød og gylden i kanten. Herefter skal den køle lidt af, og imens laves merengsen. Hviderene piskes helt stive og sukkeret tilsættes og piskes sejt (så det ligner guf) og til sidst kan man evt. forsigtigt vende nogle hakkede mandler i marengsen – lige som vi gjorde. Kagen skal nu i ovnene igen og have ca. 20 minutter ved 180 grader. Hold gerne lidt øje med den så marengsen ikke tager alt for meget farve.

Kagen er helt fantastisk når den lige er kommet ud af ovnen, og stadig er lun – så server den med det samme.

TIP: Man kan bage den første del af kagen i forvejen, således at den bare mangler sit marengslåg. På den måde gør det, det lettere at servere en lækker lun kage for gæster, uden så meget stres i køkkenet.