• 200 g. Edamamebønner uden bælg
  • 1 fed Hvidløg
  • 1/4 tsk. Chilipulver
  • 3 spsk. Oliven olie
  • En håndfund frisk Basilikum
  • Salt og Peber

Et lækkert alternativ til diverse “dipper” og dressinger. Brug den som dip til snacks ala gulerødder eller augurker  i stave eller som her til ristede rugbrødschips. Eller brug den som “smørrelse” i en lækker sandwich med mozzarella eller som tilbehør til nye kartofler eller pasta.

edamamedip

Edamame bønner kan i de fleste større supermarkeder fåes som frost, både med og uden bælg – her er dem uden bælg at foretrække, ellers tager det nok lidt længere tid. Bønnerne tages direkte fra fryseren og hældes over i en skål, hvor bønnerne overhældes med kogene vand. Lad dem stå i ca. 1 minut. Hæld bønnerne og resten af ingredienserne over i en blender eller hakker, blend/hak og smag til med salt og peber.

Og så er det klar til at servere. I dag lavede jeg nogle lynhurtige rugbrødschips til – Skær rugbrødet i meget tynde skriver og lidt aflange stave. Rist det øverst i ovnen ved varmluft og 100 grader, i ca. 10 min – vendes ca. halvvejs. Man kan og så bruge en flad brødrister :)

edamame-creme