• Marinade
  • 1/2 dl. soya
  • 1 spsk Chilisauce
  • 1 spsk Dijon sennep
  • Salt og peber
  • 300 gr. oksebøf
  • Pasta
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 1 fed hvidløg
  • 1 Chili (gerne stærk)
  • 10 Champignon
  • 1/2 Aubergine
  • Forårsløg
  • Cherrytomater
  • Basilikum

Som I måske kan huske, så har vi tidligere lavet en pasta-ret med oksefilet. Den var skæppeskøn :)

Nå, men hele princippet, i at stege et godt stykke kød, skære det tynde skiver og bruge det til pastaen, er vi ret glade for. Endnu en variant lavede vi forleden, hvor vi tilføjede lidt fra det asiatiske køkken. Kødet, der kan være hvilken som helst okseudskæring, der egner sig som bøf, marineres (gem lidt af marinaden til senere) i et par timer i soya, chilisauce (Sriracha udgaven med den grønne top), dijon sennep, salt og peber. Herefter steges bøffen ved høj varme i max et par  minutter på hver side og hviler mens resten laves.

I en ny pande varmes en spsk olie, og der tilsættes hvidløg og chili. Når det har simret i 30 sekunder, så tilsættes champignon og aubergine, og der skrues op for varmen. Når champignon og auberginen har fået lidt overflade, så tilsættes et par spsk af marinadelagen og det hele varmes igennem. Panden slukkes og den færdige pasta vendes i saucen med champignon og auberginen.

Retten anrettes med de fint skårne stykker oksekød, tomater, forårsløg  og lidt basilikum.