- 400 g rå tigerrejer
- Lidt fedtstof
- 2 skalotteløg
- 3 cm ingefær
- 2 chillier
- 1 glas rejepasta
- 1/2 glas karrypasta
- 2 dåser kokosmælk
- Frisk koriander
Det er efterhånden længe siden, vi er blevet introduceret for denne kokos- karrysuppe hos nogle venner, men den bliver med jævne mellemrum lavet, fordi den både er nem at lave og smager fantastisk.
Dette er kun en basissuppe. Vi har også lavet den med kylling og magert svinekød. Og når vi laver den som hovedret, snitter vi nogle grønsager fint, og blander dem i sammen med kokosmælken.
Pil og rens de rå rejer for tarme – vi bruger altid rå rejer, da forkogte rejer nemt bliver tørre og seje. Skær løg og chilli i små tern og ingefæren i tynde strimler.
Kom lidt fedstof i bunden af en varm gryde (vi bruger kokosolie) og kom derefter skalotteløgne i. Når løgene er blevet blanke kommes karrypastaen i. Her kan man selv vælge om det skal være grøn-, rød- eller gul karrypasta.
Når pastaen er varmet godt igennem uden at blive brændt af, kommes halvdelen af rejepastaen, chillien og ingefæren i.
Når det så er blevet ristet en smule, kommer man kokosmælken og resten af rejepastaen i. Det hele koger det op ved høj varme i 10-15 min. så kokosmælken kan jævne lidt.
Når kokosmælken har jævnet, slukker du for varmen og kommer rejer samt koriander i, og lader det stå i yderligere 10 min. Og så er det klar til servering!
cool!