• 2 laksefileter
  • 1 torskefilet
  • 1 æg
  • 1 tsk revet ingefær
  • 1 tsk spidskommen
  • 1 chili (mellemstærk)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 skalotteløg
  • 1 bdt frisk koriander
  • 1 tsk wasabi
  • 3 tsk citronsaft
  • 2 spsk hvedemel
  • Salt og peber
  • Gulerodslaw
  • 2 gulerødder
  • 1 tomat
  • 1 forårsløg
  • 1 spsk skyr
  • 2 tsk wasabi
  • 1/2 chili
  • Salt og peber

Herhjemme laver vi altid vores fiskefrikadeller grove: Så ikke noget med at blende fisken eller mose den ud. I stedet skæres den i små stykker. Og så tilføjer vi gode krydderier og smag dertil. Fx chili, hvidløg, ingefær, koriander og wasabi. Det er faktisk verdens bedste fiskedeller – hvis vi selv skal sige det.

Til at starte med skærer vi som nævnt fisken i mindre stykker, men ikke for småt (ca. 1/2 x 1/2 cm)!! Vi river ingefær, snitter hvidløg, skalotteløg og chilien fint. Spidskommen rister vi af på panden i et minuts tid, og giver det en omgang i morteren. Den friske koriander snitter vi lidt groft, og ellers tilsættes det hele til fisken. Der tilføjes wasabipaste, citronsaft, æg og så røres farsen sammen. Herefter skal den korrekte mængde mel tilsættes, og det er altså lidt på slumb. Tilsæt mel indtil konsistensen er sådan, at farsen holder sammen på en spiseske, men den skal ikke være tør. Hertil skal det siges, at farsen ikke som sådan hænger sammen, idet fiskestykkerne er så store, som de er. Men det skal nok holde, når de kommer på panden.

Så steges frikadellerne nemlig på panden på ret høj varme. Vi giver dem  1-1,5 minut på hver side, og så kommer de i ovnen i ca. 10 minutter på 80-100 grader. På den måde får de lidt stegeskorpe på panden og samler sig i ovnen efterfølgende.

Til fiskefrikadellerne lavede vi nogle pandestegte kartofler samt en lækker (og stærk!) gulerod-slaw.

Gulerodslawen (jepper – det er et hjemmebrygget ord) blev til, da vi gerne ville have noget sprødt til. Vi hakkede bare gulerødder, tomat og chili, og blandede det med skyr og wasabipaste. Det var ret lækkert og stærkt.