• 300 gr kylling
  • 10-12 stk rispapir (22 cm)
  • 2 røde snackpeber
  • 2 gulerødder
  • 6 forårsløg
  • 1/4 agurk
  • 1/4 lille hvidkål
  • 1 håndfuld peanuts
  • koriander
  • 1 spsk honning
  • 1 spsk soya
  • Sesamdressing
  • Evt chilidressing

Den anden dag var Trine hjemme hos en veninde og spise vietnamesiske pandekager – og det smagte så godt (sagde hun), at vi også måtte prøve det derhjemme. Og nøj det er lækkert og let at lave.

Første “udfordring” var at skaffe rispapir og sesamdressing, men det var heldigvis super let og blev købt i Torvehallerne. Man kan også få det andre steder steder, der sælger kinesisk/vietnamesisk mad – men det er vist de færreste supermarkeder, der har det. Den kostede 59 kr.

Og så er det eneste man skal lave faktisk at skære sin kylling i strimler og stege den i soya og honning. Grøntsagerne skæres også i tynde strimler og peanuts hakkes fint. Vi lavede pandekagerne ved bordet, hvilket var ret hyggeligt. Det man gør er at tage et fad med koldt vand (tærtefade er perfekte i størrelsen, hehe). Så lægger du en pandekage i og lader den ligge et halvt minuts tid. Når den virker lidt blød, tager du den op og lægger den på din tallerken. Nu placeres fyldet (grøntsager, kylling, peanuts, koriander og dressing) og den foldes som på billederne herunder (først den ene side, så bagenden, den anden side og til sidst ruller der). HAPS!

Man kan også lave sine egne forårsruller på denne måde. Så skal de bare lige en tur i frituren.