• Chili
  • 1 glas soltørrede tomater i olie
  • 4 spsk. olie fra tomaterne
  • 1 tsk. timian (tørret)
  • 1 tsk. oregano (tørret)
  • 2 håndfuld frisk basilikum
  • 3 fed hvidløg
  • 2 spsk. hvidvinseddike
  • Salt

Når man har en travl hverdag er det perfekt, at have nogle små hjemmelavede basis ting i køleskabet, som lynhurtigt kan give en masse smag og kraft til de hurtige hverdagsretter. Jeg har ofte et par glas hjemmelavet pesto stående og nu har jeg fundet en ny yndling. For som I måske kan se, så er der gået lidt chili-tema i mine indlæg.

Jeg bruger den bl.a. når jeg laver min hurtige aubergine og tomatsovs, det er en super nem måde at tilsætte masser af smag på.

Tomat / chilipasta minder lidt om pesto i fremgangsmåden, og er super nemt da alle ingredienserne blot skal blendes. Jeg valgte dog at hakke chilierne ekstra fint inden jeg blendede – bare for at være helt sikker på, at det bliver fordelt jævnt og man ikke risikere at få et stort stykke chili i en bid. Men det afhænger lidt af hvilken chili man bruger, hvis den er mild betyder det jo ikke så meget.