• 350 g. rensede stikkelsbær
  • 2 dl. sukker
  • ½ stang vanille
  • skal fra 1-2 øko citroner
  • 1 tsk. marmeladepulver
  • ½ tsk. atamon (konserveringsvæske)

Stikkelsbær marmelade

Efter en weekend i sommerhus, endte det med at den fine lille stikkelsbærbusk blev rippet og så skulle der laves marmelade. Stikkelsbær er som udgangspunkt et surt bær, som ikke alle nyder at spise. Men når de bliver behandlet og ofte får tilsat lidt sukker så er de super lækre.

Da den lille busk ikke kunne give et helt kilo bær, som den gamle opskrift (der også blev fundet oppe i sommerhuset) ellers foreskrev, så der blev lige regnet lidt om og måske sparet lidt på sukket, samt tilsat lidt vanille, men det er endt med at være en rigtig lækker marmelade, der har bevaret sin syrlighed.

Stikkelsbærrene vaskes, og stilk + blomst nippes af hvert bær (det tager lidt lang tid, men man vil jo helst ikke have stilke og visne blomser i) Når bærrene er dryppet af, blendes de således, at skallerne bliver ødelagt. Derefter hælde mosen op i en gryde sammen med sukker, vanille korn, cirton skal og den “tomme” vanille stang. Kog marmeladen i 20-30 minutter til den er jævn og klar. Til sidst tilsættes lidt marmeladepulver, når det har fået et lille opkog, tages gryden af varmen og atamon tilsættes, og marmeladen hældes på glas og lukkes med det samme.

stikkelsbær marmelade