- 6 æg
- 1 dl. mælk
- 1 dl. revet ost
- 1 dl. majs
- 100 g. champignon
- 1 håndfuld babyspinat
- salt og peber
Det perfekte tilbehør til din brunch eller bare ekstra lækker morgenmad en dag, hvor du måske har lidt ekstra tid. Hvis man oversætter frittata til dansk er det nok en æggekage eller en omelet som bliver lavet i ovnen, men frittata lyder bare lidt mere festligt. Og de her mini-frittatas er virkelig lækre og noget jeg helt klart er blevet forfalden til i weekenderne.
Denne version er vegetarisk med champignon, majs og spinat, men det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan tilsætte. Eksempelvis tomat, aubergine, kartoffel, æter, bacon, eller skinke. Næste gang tænker jeg, at jeg vil prøve at tilsætte tomat og lidt chili.
Tænd oven på 175 grader.
Start med at riste champignonerne på en pande. Derefter slås æggene ud i en skål, og piskes sammen med mælken, tilsæt revet ost – her kan al ost stort set bruges, jeg fortrækker selv mozzarella eller cheddar. Tilsæt ligeledes majs (kan sagtens tages direkte fra fryseren), let hakket baby spinat og de ristede champignoner. Og til sidst salt og peber.
Mix det helt godt i skålen og fordel det i små forme ikke helt op, ca. 2/3 dele – jeg bruger muffin forme som kan ses på billedet.
Sæt dem i den forvarmede ovn og giv dem ca. 20 min. Bemærk de hæver op inde i oven men falder igen når de kommer ud.
Jeg synes det smager bedst når de er helt friske og stadig lune, men du kan sagtens lave dem på forhånd hvis du nu har gang i den helt store brunch buffet til hele familien :)
Hej med jer.
Har I en mail man kan fange jer på, i forbindelse med et tilbud om en give-away?
De Bedste Hilsner
Jonas
Hej Jonas,
Ja du er meget velkommen til at skrive til mig på gitte@foodblooging.dk
Hilsen Gitte
Hej.
Jeg prøvede at lave dem den anden dag, de blev rigtig gode, men hang fast i formen . Jeg spekulerer på hvad der gik galt. Bruger du silikoneforme? Smører du med olie/margarine inden du kommer massen i?
Tak for en inspirerende blogg :-)
Mvh Katrine
Hej Katrine, Jeg bruger silikoneforme og uden at smøre dem, men jeg vil umiddelbart tro at det ellers burde være nok at smøre formen inden du fylder dem. Hilsen Gitte