• 6 æg
  • 1 dl. mælk
  • 1 dl. revet ost
  • 1 dl. majs
  • 100 g. champignon
  • 1 håndfuld babyspinat
  • salt og peber

mini-morgenmads-frittatas

Det perfekte tilbehør til din brunch eller bare ekstra lækker morgenmad en dag, hvor du måske har lidt ekstra tid. Hvis man oversætter frittata til dansk er det nok en æggekage eller en omelet som bliver lavet i ovnen, men frittata lyder bare lidt mere festligt. Og de her mini-frittatas er virkelig lækre og noget jeg helt klart er blevet forfalden til i weekenderne.

Denne version er vegetarisk med champignon, majs og spinat, men det er kun fantasien der sætter grænser for hvad du kan tilsætte. Eksempelvis tomat, aubergine, kartoffel, æter, bacon, eller skinke. Næste gang tænker jeg, at jeg vil prøve at tilsætte tomat og lidt chili.

Tænd oven på 175 grader.

Start med at riste champignonerne på en pande. Derefter slås æggene ud i en skål, og piskes sammen med mælken, tilsæt revet ost – her kan al ost stort set bruges, jeg fortrækker selv mozzarella eller cheddar. Tilsæt ligeledes majs (kan sagtens tages direkte fra fryseren), let hakket baby spinat og de ristede champignoner. Og til sidst salt og peber.

Mix det helt godt i skålen og fordel det i små forme ikke helt op, ca. 2/3 dele – jeg bruger muffin forme som kan ses på billedet.

frittatas_in_the_making

Sæt dem i den forvarmede ovn og giv dem ca. 20 min. Bemærk de hæver op inde i oven men falder igen når de kommer ud.

Jeg synes det smager bedst når de er helt friske og stadig lune, men du kan sagtens lave dem på forhånd hvis du nu har gang i den helt store brunch buffet til hele familien :)