- 5 dl. koldt vand
- 15 g. gær
- 4 spsk. olie
- 1 tsk. salt
- 600 g. hvedemel
Vi elsker friskbagt brød om morgenen og har et stykke tid brugt vores bagemaskine til at lave dette, men det er bare aldrig rigtig godt, det der kommer ud af den. Men selvom vi gerne vil have friskbagt brød, så ønsker vi ikke at bruge ret meget tid på det, så derfor er disse boller nemme og hurtige at gå til.
Efter at have snakket med en kollega om koldhævet brød, måtte udsigten til friskbagt brød uden æltning og dej på fingrene prøves af.
Dejen laves aftenen i forvejen, ved at røre gæren ud i vandet hvor efter de resterene ingredienser tilsættes. Man kan eventuelt erstatte halvdelen af melen med durum. Herefter hældes dejen i en renskål, der er smurt med lidt olie og overfladen af dejen (der er lidt sej og klistret) smøres også med olie. Dejen stilles i køleskabet til næste morgen.
Tænd ovnen på 230° og kom dejen på en bageplade som boller (kan eventuelt gøres med to skeer) – bruger man fingrene, skal man gøre dem våde under vandhanen først, for at undgå dejen klistrer fast. Dejen er ikke til at samle og forme, så det er vigtigt at dejen tages op af skålen i rette mængde til en bolle. Drysses med lidt mel som pynt og bages i 20 minutter.
Er også velegnet til madbrød, hvor man kan komme lidt semidried tomater, timiankviste, havsalt eller lignende på toppen.
Sikke nogle fine boller – de ser bare vildt gode ud! :-)
Husk det er ikke en Spiseskefuld, men en Teskefuld salt, der skal i.
Disse boller er fantastiske! Lette og luftige – uhmmmm!!!