• 1 kg rensede rabarber
  • ca. 6 dl. sukker
  • 1 brev geleringspulver til marmelade

rabarbermarmelade

Nu hvor rabarber sæsonen er over os, kan man jo lige så godt benyttte sig af alle de muligheder der er for at lave lækre sager med rabarber. Rabarbermarmelade er helt fantastisk f.eks. på et stykke hjemmebagt knækbrød. Denne opskrift er meget klassisk og indeholder en hel del sukker og er ret sød, men den kan selvfølgelig tilpasses lidt alt efter hvor surt/sødt man vil have det.

Snit de vaskede rabarberstikle i 1 cm lange stykker. Drys dem med sukker og sæt dem koldt natten over. Kom rabarber med sukker og den væde, der har dannet sig i skålen, op i en gryde. Kog marmeladen i 10 min. Bland et brev geleringspulver med 2 spsk sukker og drys det ned i marmeladen under omrøring. Kog marmeladen 2 min., fjern det hvide skum som dannes og hæld marmeladen på glas, som straks lukkes. Det er en god ide at skylle glasne i en blanding af atamon og kogende vand for at være sikker på, at de er helt rene.

rabarbermarmelade