- I alle sammen
- Kartofler
- Mælk
- Smør
- Salt & peber
- Variation 1
- Kapers
- Rygeost
- Variation 2
- Wasabi
- Revet gulerod
- Forårsløg
- Variation 3
- Hvidløg
- Citron
Vi laver ofte for mange kartofler og i stedet for at smide resterne ud eller tænke “at de vil være god på en kartofelmad”, så bruger vi dem rent faktisk. Vi moser dem og rør dem op med mælk og smør og tilføjer lidt krydderier eller andet. Og så er det enten ned i en sprøjtepose og ind i ovnen (hos os en frysepose med hul i hjørnet), eller lave klatkager og stege dem på panden.
Denne variation er med kapers og rygeost, men vi har også listet et par andre variationer – det er bare at prøve sig frem.
Vi bruger dem som tilbehør til det meste.
Uhm lækre variationer, tror I, at man måske kan friture stege en klar kartoffelmos? Ha en dejlig aften.
Jamen – hvorfor ikke :)
Denne “opskrift” kom til os ved et tilfælde, da vi havde mange kartoffelrester som vi ikke nænnede at smide ud. Hvis vi havde en frituregryde, så havde vi med sikkerhed også afprøvet det.
Mmmh, det må jeg lave næste gang der er kartofler i overskud! Nam nam
// Maria Silje
Hej Maria Silje,
Det er bare at prøve … og der er sikkert massevis af variationer vi ikke har tænkt på.
Uhm! De ser lækre ud. Hvor længe har I dem i ovnen?
Hej Josefine,
Kun en 5-10 minutter – til de lige har fået lidt farve :-)