Jeg elsker kogebøger/bagebøger/madblade mv. og især når de er fyldt med lækre billeder! Jeg har virkelig en svaghed for lækre mad- og kage fotos! Og med Annemette Voss’ nye bagebog i hånden må jeg indrømme at den allerede er blevet bladret igennem mange gange.

Jeg kan godt lide at kager både smager godt og ser flotte ud – og det har jeg vist tilfælles med Annemette :)

bagelyst-billeder

Billeder fra bogen Bagelyst af Annemette Voss.

Bagelyst er fyldt med lækre opskrifter som man får lyst til at lave med det samme! Mange opskrifter har også fået et lille tvist, som gør at man på trods, af selv at have sin egen version eller en god opskrift, får lyst til at prøve noget nyt. Eksempelvis vandbakkelser med passionsfrugt – det lyder virkelig lækkert. Men foruden flotte billeder og lækre opskrifter har bogen også flere guides, hvor teknikker omkring hjemmelavet fondant, smeltning af chokolade eller marcipan roser forklares, og de er illustreret med billeder trin for trin – det gør, at man ikke er bange for at kaste sig ud i alle opskrifterne uanset hvor avanceret det ser ud.

Jeg synes, at det er dejligt med en bog der forklarer tekniker, så man får lyst til at afprøve det – både når man vil bage en bestemt kage, men også så man får lyst til at bruge teknikerne på alle mulig andre måder i andre opskrifter. Jeg er f.eks. ret sikker på jeg kommer til at bruge Annemettes små marcipan-blomster og meget mere i andre sammenhænge også.

Jeg har allerede noteret mig flere af Annemettes opskrifter, der skal testes. Jeg blev især begejstret daFlagkage jeg så hendes flagkage – jeg så desværre ikke så meget af den store bagedyst, så det var ikke en kage jeg kendte i forvejen, men nøj den er fin og den skal helt klart laves til den næste fødselsdag, som er mig egen – hvor heldig har man lov til at være :)

Jeg har haft bogen i en måneds tid, og jeg har glædet mig til at have tid til, at kaste mig ud i den første opskrift. Også selvom jeg ikke har kunne bestemme mig for hvilken en det skal være… Bogen er super inspirerende og billederne i bogen giver kun endnu mere lyst til at skynde sig ud i køkkenet.

Bogen er udgivet af Politikens Forlag.